Back to All Events

Pull, Twist, Blow – Revolution in Swedish Glass


  • Halland Museum of Cultural History Varbergs fästning 432 44 VARBERG Sweden (map)

Elva samtida glaskonstnärer tolkar och omtolkar arvet från Glasrikets legendariska formgivare.

I glasutställningen Pull Twist Blow – Glasriket tar ny form tänjer konstnärerna på gränserna för hur glaskonst kan – och får – se ut. Utställningen är producerad av det småländska museet The Glass Factory i Boda för att visas i USA, där den har turnerat under våren 2014.

Svenskt konstglas befinner sig mitt i en dramatisk övergångsfas, från storskalig tillverkning till formgivning av fristående glaskonstnärer och studioglaskonstnärer, som blåser sitt eget glas. Pull Twist Blow vill belysa den pågående förändringen genom att sammanföra äldre, ikoniska verk ur glasmuseets samlingar med nyproducerade verk av samtida konstnärer.

Läs mer om utställningen här.