Back to All Events

SVENSK GLASKONST EFTER 2000


Svenskt glas befinner sig i en tid av förändring som kännetecknas av vitalitet, mångfald och nya kreativa uttryck. Dagens produktion av svenskt glas sker inte längre i stor industriell skala. Fokus är snarare på resultatet av experiment inom konceptuell konst, konstnärlig forskning, nya perspektiv på glas och omdefinitionen av glas som material. I utställningen visas ett urval glasverk av flera samtida konstnärer. 

Utställningen är producerad av Glass Factory, BODA

Medverkande konstnärer:

Birgitta Ahlin & Sirkka Lehtonen, Esmé Alexander, Lott Alfreds, Lena Bergström, Olle Brozén, Tillie Burden, Anna Carlgren, Camilla Caster, Frida Fjellman, Ulla Forsell, Paul Grähs, Ylva Holmén, Annika Jarring, Espen Jensen, Ditte Johansson, Åsa Jungnelius, Gunilla Kihlberg, Ingalena Klenell, Simon Klenell, Matilda Kästel, Ludvig Löfgren, Sylvia Neiglick, Fredrik Nielsen, Karl Magnus Nilsson, Anna Viktoria Norberg, Ammy Olsson, Jennie Olofsson, Benjamin Slotterøy, Bertil Vallien, Therese William Waenerlund, Nina Westman, Anders Wingård, Ann Wåhlström.

Earlier Event: September 12
KONST NU 2015
Later Event: April 22
Girlpower & Glassblowing